5 kelebihan berkulit gelap


assalamualaikum, ahah.. coklat tu sangat sedap kan? tapi coklat mesti warna gelap kan? walaupun coklat itu gelap, tapi semua orang suka? kan? ok..tu la yang nk aku post di tengah malam ni..hihi, kenapa orang selalu memandang rendah pada orang yang berkulit gelap? mesti pandang serong kan? haiyaa..pemikiran cetek tol..hihi, so, nak list 5 sebab kelebihan orang berkulit gelap, hoho..


#Orang berkulit gelap lebih sukar untuk mengalami barah kulit berbanding orang berkulit cerah akibat sinaran ultra ungu matahari. Kulit gelap lebih tahan lama disinari suria. (Ini fakta)

#Orang berkulit gelap lebih lasak berbanding orang berkulit cerah. Orang berkulit gelap tidak kisah bekerja di bawah panas matahari terik. Contohnya orang-orang di Afrika Selatan. 

#Orang berkulit gelap mungkin tidak perlu membeli krim penggelap kulit untuk maintain. Hehe.. Ada ke krim untuk menggelapkan kulit?

#Orang berkulit gelap mempunyai ketenangan jiwa tersendiri apabila berjalan dalam cuaca panas. Mereka tidak perlu risau warna kulit mereka akan berubah apabila terlalu lama di bawah matahari.

#Ramai penyanyi yang berkulit gelap mempunyai suara yang unik. Contohnya, Akon, Fantasia Barrino, Beyonce dan di Malaysia kita ada Ning Baizura.
//copy paste saja.hehe

kata hati: baru lepas tengok animal planet, tengok harimau beranak, erk! seram!

No comments:

Post a Comment